Mina grabbar!

2019Diverse

Posted by Pauline Nordh 09 Mar, 2019 18:13

Zam har ju ny blivit uppflyttad till "eliten" som nu mer heter 3an då..
Man känner ju att det blir lite mer "allvar" och spännande ju närmare toppen man kommer.. Men vi har kul och följer vår plan. Eller ja det har ju gått lite bättre än jag planerat så vi ligger nån månad före planen men det ger ju oss mer tid för o ladda för 3an och det kommer ju med många fördelar..

Som vanligt kommer jag inte beskriva mål o planer här. Men om nån är nyfiken så fritt fram o fråga.. :)

Vad jag tror är avgörande för o nå sina mål, eller det som är avgörande för mig.
Våga ta i.. Planera och utvärdera.. Träna på rätt saker.. och gör det för din egen skull.. De ända som spelar roll är de som hejar på oss..

Jag tror alla kan komma långt om det verkligen är det man vill. Men det måste man inte vilja.. Vi har ju inte samma förutsättningar eller drömmar så inget konstigt alls.. Tycker dock lite ofta att folk vill komma långt men inte jobba för det.. Saker man inte kan på träning kommer inte funka på tävling heller.. inte alls konstigt faktiskt

Jag har ju kämpat med mina <3 briarder och vi har liksom aldrig fått till det.. Men det beror inte så mycket på dom, snarare att jag har för svårt att få till det på tävling av olika anledningar. Skulle inte byta dom mot nått.. Dessutom har de lärt mig en himla massa.

Javisst är det att göra det lätt för sig att skaffa en border collie. Men här stöter man på andra saker som man kanske inte tänker på. De är grymt uppmärksamma och har superlätt för o uppfatta saker som man själv inte har koll på.. Lägger snabbt ihop saker och "kan" en hel del själva.. Så här måste man vara extremt vaksam på vad som händer. Så nä du hamnar inte i eliten på att bara skaffa en.. Men det är tusan så mycket enklare att jobba med en hund som alltid vill.
Newton för övrigt älskar sitt liv vid ringside. Bara bus och mindre "krav", livsnjutaren..

Noggrann planering och koll på alla detaljerna.. Massor med film och bra träningskompis och en PT sen jäklar!

Så laddade till tusen för detta året!


2018Diverse

Posted by Pauline Nordh 30 Dec, 2018 19:37

Så var då slutet på 2018 nära.

Sammanfattningsvis har vi haft ett kanonår.

Newton har hämtat hem 4 nya championtitlar.
smileyInternationell champion
smileyNorsk champion
smileyDansk champion
smileySlovakisk champion

Zam har 3 fina uppflyttningar

smileyAppellen 220,75p
smileyStartklass 179p
smileyLydnadsklass 1 302p

Newton var på världsutställningen och placerade sig som 3dje bästa championhane. Det är vi ju lite stolta över också smiley

Och Zam gjorde ett kanonfint mh smiley


Vi ser fram emot 2019 och mycket spännande saker väntar.


Newton har fått lov att gå på halvfart, inga planer för honom. Men om det känns rätt startar vi kanske nån tävling och någon utställning blir det nog. Men inga längre resor.. Vi kommer träna på såklart. Så lätt slipper man inte undan. Men det är ju lite trixigare att träna Newton. Eller i alla fall att tävla.. Min pälsiga bjässe <3

Zam.. För honom blir det ingen vila. Vi håller fast vid våra mål. Och delmålen för 2018 klarade vi fint. Zam har tom varit lite snabbare än jag hunnit planera :D
Men nu känns det som vi börjar få kläm på varandra, har lite mer koll på hur vi funkar och vad han "behöver". Han är ju fortfarande inte så gammal (1,5år) Så där finns ju en del kvar att lära.. Väldigt lite motgångar och jag kunde nog inte vara mer nöjd..
Vi har hittat ett bra system och har kanon hjälp "utifrån"

Det svåra i träning kan vara att hitta sin stil och stå fast vid det. Men jag tycker vi är där. Jag vet hur jag vill ha det och kan själv hitta den hjälp som passar oss och den hjälp vi behöver. Sen finns det ju ingen ände på hur mycket man kan lära i denna sport..
Man tar sig inte till toppen på egen hand. Och jag har en kanonfin hejarklack. Jag delar mina vinster med dom, de är ju en del av dom..

Så 2019 här kommer vi med stormsteg!!

Så gott nytt år på er alla!

Lite skrytbilder från 2018 smiley

Blog image
Blog image
Blog image
Blog image


Mental träningTräning

Posted by Pauline Nordh 08 Oct, 2018 20:57

Mental träning. Lyssnar bla på podden mentala mästare, kan rekomenderas. Man får massa vettiga tips.. :)

Lära in moment är inte så svårt och lära in snygga moment är inte heller så svårt. Men det är sällan där folk "faller" på tävling. Det är fokus och fokus på rätt saker. Och inte minst att inte vara färdig för start kan vara jobbigt både för hund o förare. Det funkar ju inte att skylla ifrån sig även om det kanske är sant att domaren är kass, tävlingsledaren inte är tydlig eller hundar runt ringen är stökiga. Jag tror inte jag varit på någon tävling där allt gått enligt "regelboken".
Ju mer förberedd man är ju mindre obehags-nervös är man..

Men här ligger inte mitt problem. Mitt bekymmer är nog att jag vill alltid vara bättre. Tvåa är första förloraren :D

Det första jag kollar när jag är klar är vart mina missar var och hur långt jag var från guldmedaljen. Inte samma som att jag är missnöjd, för det är jag sällan, vi gör ju vårt bästa och allt kan hända. Men jag skulle nog vilja njuta mer av framgångarna. Jag menar Zam är ju uppflyttad med god marginal ur både appell och startklass och han är bara 15månader. Så hur skulle jag inte kunna vara nöjd??

En annan sak är att dagen innan tävling är jag inte alls peppad på att tävla. Även om jag längtat som tusan på att komma ut så känns det inte alls skoj dagen innan. På tävlingsdagen är jag pepp igen. Jätte märkligt, men är medveten så jag brukar inte bry mig om mig själv och tillåter mig själv att känna så o hitta på nått skoj :) Prestationsångest skulle jag gissa det kallas. Värre när jag tävlar Newton än Zam, troligtvis för att det är tusen gånger svårare att tävla Newton än Zam. Newton är inte sämre men har svårare att jobba vid motgång och har behov av att ha kontroll. Så jag måste ha koll på allt och det är svårt. Han o Bazze gör mig till den allra bästa hundtränaren :D Är det några man lär sig av så är det de "svåra". Så ni som har dom, var löljigt tackamma!

Jag bryr mig ite heller om vad andra tycker, det är deras bekymmer. Är inte i behov av beröm. Jag tror att om jag skulle behöva bekräftelse av andra kommer jag oxå lika mycket påverkas av det negativa som folk känner sig tvugna att lufta. Och det är farligt för både självkänsla o självförtroende.
Inte så att det inte är kul att få beröm eller positiva komentarer (vem gillar inte det?), men jag behöver dom inte.. Extra kul såklart när det är nått man jobbat på eller som man själv är extra nöjd med..

För mig räcker gott att jag tycker vi är duktiga :D

Vi har valt att inte stanna och tragga i de låga klasserna utan istället ta oss till "eliten", där har man ju lite o fila på.. och bara att starta i nästa klass kan kännas lite upplyftande tänker jag.. Att man tar sig framåt och "uppåt"

Återkommer nog i detta ämne :)
Debut appellTävling

Posted by Pauline Nordh 10 Sep, 2018 17:26

Ser att jag missat en himla massa uppdateringar i bloggen :)

Vi börjar med det sista..
Zam satte appellen. Med fina 220,75p och en silvermedalj. Fick en himla massa fina komplemanger i protokollet. Inte minst för hans attityd. Både för spår o lydnad. Vi har lite kvar o slipa på men har gott om tid, han är bara snart 15 månader.
Lägre får vi ju inte tävla förens till våren. Så gott om tid o slippa på min lilla diamant.
Mycket nöjd matte och e fantastisk känsla...smiley

Vi tar alla skrytgrejer först.. Det viktiga :D
Newton var i norge.. Ja vi var såklart oxå med. Utställning i Lillehammer. Där blev han BIM med Cert och Cacib. Han är redan internationell champion så cacibet behåller vi inte.
Men matte fattade inte att vi blev champion. Vi fick en champ-rosett, men jag tänkte bara att den kan jag ju behålla till om han blir det nån gång. Det var först när vi kom hem o jag tänkte jag får nog kolla vad jag behöver.. Jodå han är nu norsk champion. smiley

Innan Norge var vi på världsutställningen. Tre dagars utställning men bara en dag var självaste världsutställningen. Newton placerade sig som 3e bästa champion hane av 11 (om jag inte mins fel) Det var häftigt.. smiley

Innan dess var Zam o tävlade startklass.. Även här satte den lilla stjärnan en uppflyttning. Med 179p och en bronsmedalj. Svårt att beskriva känslan när man tävlar Zam. Han är verkligen helt grym o vi är ett enat team.. Missarna som blir är helt o hållet på mig. Det vi inte kan på träning kan vi inte heller på tävling.smiley

Och sist men verkligen inte minst. Så har Newton i Roskilde o blev både Dansk och internationell (CIE) championsmiley

Ett mycket bra år hitintills.. Vi har uppfyllt våra mål med råge.. Så nu kan vi luta oss tillbaka resten av året.. om vi vill
Det gör vi såklart inte.. Vi har bokat in lite privat träning med sånna jag tror jag kan ha nytta av och som är bra på det vi kanske är mindre bra på. Och nya ögon är aldrig fel..

Man tar sig inte till toppen på egen hand.. Vi har många som hejar på oss.. vilket känns toppen såklart smileyMHDiverse

Posted by Pauline Nordh 06 Aug, 2018 17:48

Zam har gjort sitt MH.. Och det gjorde han såklart riktigt bra..smiley

Filmerna:


Del 1 https://youtu.be/6DavGzvJ6nY

Del 2 https://youtu.be/SBkgON1QwfQ


Protokoll: