Mina grabbar!

Mina grabbar!

Våran blogg

Om ni är nyfikna på vad
jag och min grabbar hittar på :)

Debuten

TävlingPosted by Pauline Nordh 15 Jun, 2017 14:37

Igår körde jag o Newton vår debut i lydnaden. Vi har ju kört appell men inte fått tillräckligt på spåret (måste ha en 9 för vi har ingen budföring) så vi har brytit efter det.
Så kände jag att nä fan vi måste träna på lydnaden, finns ju ändå inga spårtävlingar på sommaren.
Så in o anmälde.. Kändes helt rätt och roligt. Tills det började dra ihop sig.. ångest..
Kan säga att siste gången jag var inne på lydnadsplan i skarpt läge var 2012 med bazze och det var inte med nån go känsla vi lämnade då..


Så målet var "go känsla" Vi har egentligen inte tränat dessa moment men vad fasen.. Fick såklart nummer 1.. Aja lika bra o få det överstökat.. Sjukt hög tröskel.. Men väl inne gjorde vi vårt bästa, Newton blev lite osäker.. Gjorde allt om än tveksamt. Gjorde alla moment men jag var inte så noga så lite dk här och nån tjuvstart där (peppar Newton så helt ok)

Men vi överlevde och fick ihop ett godkänt resultat och hade trevligt.. Så i det stora hela för oss en lyckad tävling..

Lite reflektioner..
Jag inser att jag har oerhört höga prestationskrav, vill att allt ska va perfekt. Så nä jag bör nog inte bli domare haha Jag hade varit hårdare. I mitt block finns bara 10 eller 0.
Skämt o sido.. Detta måste jag jobba på.. det är ok att allt inte är felfritt
Det är himla fint o ha med sig en träningskompis som ser det ur ett annat perspektiv. Och som hejar på oavsett...
Den egna mentala träningen borde man lägga mer tid på..
Och ta det inte så himla allvarligt..

Den hund jag kommer mest ihåg o blir glad när jag tänker på var hunden som nollade i stort sätt alla moment utom helheten men som tjuvstartade, skuttade och hade skitkul o matte höll sig samlad o positiv genom hela programmet.. Lite avis på den känslan ;)  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post139

Debut

TävlingPosted by Pauline Nordh 25 Sep, 2016 09:16

Förra helgen debuterade vi i appellklass spår.

Första gången jag o Newton tävlar så inga höga förväntningar. Och målet var att överleva o ha skoj :D

Släppte på han på spåret. Supersnyggt påsläpp. Bästa spårarbetet han någonsin gjort. Markerade första pinnen kanon. Men jag trodde det var för tidigt och jag såg den inte när jag kollade ner (tänkte inte på att flytta på gräset, en erfarenhet rikare). Så skickade han vidare.. Kanon bra jobb i vinklar. Såklart spårade han på kanonfint men markerade knappt nästa pinne, jag hade ju redan sagt att det var fel.. fan oxå Men slutpinnen fick vi i alla fall. Han gjorde bara en dutt och gick vidare men som tur var såg jag den (rödbrun, hade inte en tanke på att de kunde va det, syntes knappt mot underlaget attans) och kunde belöna.. Nolla på spåret men så himla nöjd över hur kanonfint han spårade. Så vi bröt o njöt över vår "vinst"

Men nu till en reflektion.. Folk i allmänhet är sinnesjukt dåliga på pepptalk. Vad synd, vad tråkigt och bättre lycka nästa gång är INTE peppande.. Snarare tvärt om, nedlåtande och snudd på elakt.
Fokus på det bra! Grymt gjort att ni startar. Grattis till kanon spårarbete. Bra gjort att bryta med den goa känslan osv

Varför är det så svårt o fokusera på det bra och bara se det som inte gick som regelboken önskar.

För övrigt så kan jag säga efter alla tävlingar jag gjort med Bazze så är de viktigaste läxorna

- Det spelar ingen roll vad folk tycker och säger, vare sig det är positivt eller negativt. Det är bara vad jag tycker o känner inför våra prestationer som räknas och är viktiga.

- Det viktigaste och absolut viktigast är att vi har roligt och gör vårat bästa. Oavsett poäng-resultat.

- Vi är ett team.. Jag, Newton och nu mer maskotten/hejarklacken Bazze

Så slutsats.. Jag är galet nöjd över vår debut.. Vi vann massor smiley  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post134

Planering

TävlingPosted by Pauline Nordh 26 May, 2014 21:47

Det där med planering är ju inte alltid så lätt :)
Jag planerar och planerar om hela tiden. Kanske skulle man ibland hålla fast i sin plan och köra på? Eller ska man helt enkelt tillåta det att omvärderas och omplaneras?

Har tänkt och planerat för både lydnad, bruks och utställningar..

Med mål, delmål och mellanmål och allt vad det heter :) Träningen går fantastiskt bra, men jag är petig och vill inte tumma på kvaliteten. Det tar ju lite längre tid, men skynda långsamt. Jag ser hellre att vi kommer ut sent och med stil :D Det är också viktigt att det känns rätt och rättvist både för mig o pojkarna när jag väljer att starta.

Utställningar blir det väll någon då och då, men ligger inte högst på listan precis.. Vi kanske hittar tillbaka till det roliga där med nån gång, men just nu känns det lite mättat.

Och för de som fått för sig att jag ska skaffa valp.. Nopp, men en kanin :D
Valp blir det inte på läääääääänge och som det verkar nu så blir nästa valp inte ens briard.. (och absolut inte en svart briard) Men som sagt det kommer dröja.

Så nu ska jag ta mina underbara grabbar med mig ut på en kvällis, vad skulle jag göra utan mina vildar??

Ha det gott tills vidare :)  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post115

MH

TävlingPosted by Pauline Nordh 11 May, 2014 19:28

Så har Newton varit iväg på mentalbeskrivning..


Gick över förväntan.. Alla de egenskaper jag eftersträvade när jag letade valp och som tog sån tid att hitta, finns där. Jag är galet glad att jag var så petig.
Han är verkligen inte bara snygg utan han är cool och stabil också :D
Inga direkta rädslor och absolut inga problem och hantera dem, bra av o på-knapp, social och samlad..

Så nu mer har han känd mental status :)

smiley  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post114

Vad ska man säga?

TävlingPosted by Pauline Nordh 14 Oct, 2012 10:05

Igår...

Vi hade laddad för tävling, brukstävling i Falköping. Väskan var packad och allt var förberett, trodde jag. Men jag hade ställt klockan lite fel (tänkte nog inte ordentligt). Så vi var lite senare upp än jag tänkt, efter det gick fasen inget rätt. Jag fastnade och slog i överallt, hade inte mitt medlemsbevis i mappen och jag kommer knappt ihåg allt som blev tokigt.. Vi satte oss i bilen rätt sena men jag tänkte att om man ligger på lite så ska det nog gå och vi blir kanske inte så sena.. men klart som tusan är det ju halt på vägarna och jag har bara sommardäcken på.. Vi körde en bit men sen bestämde jag mig för att det är inte värt det.. Så vi vände. Irriterad och besviken. Men så tänkte jag att vi hade ändå gjort allt som om vi skulle tävla.. Så vi stannade på willys pakering och körde programmet. Ja och vet ni vi vann och dessutom blev vi uppflyttade :D Så bra var vi..
Efter denna lyckade tävling tog vi en härlig höstpromenad, jag och mina allra finaste.. Underbart väder.. När vi var nöjda åkte vi hem och skulle vila (då kom regnet). Men nu hade jag ju massa oplanerad tid över.. Shit vad jobbigt :).. Så då möblerad jag om i storarummet :) Efter detta kom Emilia för lite skitprat och kaffe, och en regnig höstrunda :)
Så slutsats av den dagen blir att det var inte meningen vi skulle tävla och dagen tog en kanonvändning när vi vände bilen :)

Denna dagen börjde tusen gånger bättre. Två håriga mysbjörnar på var sin sida i sängen.

Och sen har de ätit, busat och varit ute.. så nu sover de en stund. Efter det ska vi åka jobba en stund :)

Ha en bra dag..

  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post63
Next »