Mina grabbar!

Mina grabbar!

Våran blogg

Om ni är nyfikna på vad
jag och min grabbar hittar på :)

Debut appell

TävlingPosted by Pauline Nordh 10 Sep, 2018 17:26

Ser att jag missat en himla massa uppdateringar i bloggen :)

Vi börjar med det sista..
Zam satte appellen. Med fina 220,75p och en silvermedalj. Fick en himla massa fina komplemanger i protokollet. Inte minst för hans attityd. Både för spår o lydnad. Vi har lite kvar o slipa på men har gott om tid, han är bara snart 15 månader.
Lägre får vi ju inte tävla förens till våren. Så gott om tid o slippa på min lilla diamant.
Mycket nöjd matte och e fantastisk känsla...smiley

Vi tar alla skrytgrejer först.. Det viktiga :D
Newton var i norge.. Ja vi var såklart oxå med. Utställning i Lillehammer. Där blev han BIM med Cert och Cacib. Han är redan internationell champion så cacibet behåller vi inte.
Men matte fattade inte att vi blev champion. Vi fick en champ-rosett, men jag tänkte bara att den kan jag ju behålla till om han blir det nån gång. Det var först när vi kom hem o jag tänkte jag får nog kolla vad jag behöver.. Jodå han är nu norsk champion. smiley

Innan Norge var vi på världsutställningen. Tre dagars utställning men bara en dag var självaste världsutställningen. Newton placerade sig som 3e bästa champion hane av 11 (om jag inte mins fel) Det var häftigt.. smiley

Innan dess var Zam o tävlade startklass.. Även här satte den lilla stjärnan en uppflyttning. Med 179p och en bronsmedalj. Svårt att beskriva känslan när man tävlar Zam. Han är verkligen helt grym o vi är ett enat team.. Missarna som blir är helt o hållet på mig. Det vi inte kan på träning kan vi inte heller på tävling.smiley

Och sist men verkligen inte minst. Så har Newton i Roskilde o blev både Dansk och internationell (CIE) championsmiley

Ett mycket bra år hitintills.. Vi har uppfyllt våra mål med råge.. Så nu kan vi luta oss tillbaka resten av året.. om vi vill
Det gör vi såklart inte.. Vi har bokat in lite privat träning med sånna jag tror jag kan ha nytta av och som är bra på det vi kanske är mindre bra på. Och nya ögon är aldrig fel..

Man tar sig inte till toppen på egen hand.. Vi har många som hejar på oss.. vilket känns toppen såklart smiley  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post151

Debuten

TävlingPosted by Pauline Nordh 15 Jun, 2017 14:37

Igår körde jag o Newton vår debut i lydnaden. Vi har ju kört appell men inte fått tillräckligt på spåret (måste ha en 9 för vi har ingen budföring) så vi har brytit efter det.
Så kände jag att nä fan vi måste träna på lydnaden, finns ju ändå inga spårtävlingar på sommaren.
Så in o anmälde.. Kändes helt rätt och roligt. Tills det började dra ihop sig.. ångest..
Kan säga att siste gången jag var inne på lydnadsplan i skarpt läge var 2012 med bazze och det var inte med nån go känsla vi lämnade då..


Så målet var "go känsla" Vi har egentligen inte tränat dessa moment men vad fasen.. Fick såklart nummer 1.. Aja lika bra o få det överstökat.. Sjukt hög tröskel.. Men väl inne gjorde vi vårt bästa, Newton blev lite osäker.. Gjorde allt om än tveksamt. Gjorde alla moment men jag var inte så noga så lite dk här och nån tjuvstart där (peppar Newton så helt ok)

Men vi överlevde och fick ihop ett godkänt resultat och hade trevligt.. Så i det stora hela för oss en lyckad tävling..

Lite reflektioner..
Jag inser att jag har oerhört höga prestationskrav, vill att allt ska va perfekt. Så nä jag bör nog inte bli domare haha Jag hade varit hårdare. I mitt block finns bara 10 eller 0.
Skämt o sido.. Detta måste jag jobba på.. det är ok att allt inte är felfritt
Det är himla fint o ha med sig en träningskompis som ser det ur ett annat perspektiv. Och som hejar på oavsett...
Den egna mentala träningen borde man lägga mer tid på..
Och ta det inte så himla allvarligt..

Den hund jag kommer mest ihåg o blir glad när jag tänker på var hunden som nollade i stort sätt alla moment utom helheten men som tjuvstartade, skuttade och hade skitkul o matte höll sig samlad o positiv genom hela programmet.. Lite avis på den känslan ;)  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post139

Debut

TävlingPosted by Pauline Nordh 25 Sep, 2016 09:16

Förra helgen debuterade vi i appellklass spår.

Första gången jag o Newton tävlar så inga höga förväntningar. Och målet var att överleva o ha skoj :D

Släppte på han på spåret. Supersnyggt påsläpp. Bästa spårarbetet han någonsin gjort. Markerade första pinnen kanon. Men jag trodde det var för tidigt och jag såg den inte när jag kollade ner (tänkte inte på att flytta på gräset, en erfarenhet rikare). Så skickade han vidare.. Kanon bra jobb i vinklar. Såklart spårade han på kanonfint men markerade knappt nästa pinne, jag hade ju redan sagt att det var fel.. fan oxå Men slutpinnen fick vi i alla fall. Han gjorde bara en dutt och gick vidare men som tur var såg jag den (rödbrun, hade inte en tanke på att de kunde va det, syntes knappt mot underlaget attans) och kunde belöna.. Nolla på spåret men så himla nöjd över hur kanonfint han spårade. Så vi bröt o njöt över vår "vinst"

Men nu till en reflektion.. Folk i allmänhet är sinnesjukt dåliga på pepptalk. Vad synd, vad tråkigt och bättre lycka nästa gång är INTE peppande.. Snarare tvärt om, nedlåtande och snudd på elakt.
Fokus på det bra! Grymt gjort att ni startar. Grattis till kanon spårarbete. Bra gjort att bryta med den goa känslan osv

Varför är det så svårt o fokusera på det bra och bara se det som inte gick som regelboken önskar.

För övrigt så kan jag säga efter alla tävlingar jag gjort med Bazze så är de viktigaste läxorna

- Det spelar ingen roll vad folk tycker och säger, vare sig det är positivt eller negativt. Det är bara vad jag tycker o känner inför våra prestationer som räknas och är viktiga.

- Det viktigaste och absolut viktigast är att vi har roligt och gör vårat bästa. Oavsett poäng-resultat.

- Vi är ett team.. Jag, Newton och nu mer maskotten/hejarklacken Bazze

Så slutsats.. Jag är galet nöjd över vår debut.. Vi vann massor smiley  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post134

Planering

TävlingPosted by Pauline Nordh 26 May, 2014 21:47

Det där med planering är ju inte alltid så lätt :)
Jag planerar och planerar om hela tiden. Kanske skulle man ibland hålla fast i sin plan och köra på? Eller ska man helt enkelt tillåta det att omvärderas och omplaneras?

Har tänkt och planerat för både lydnad, bruks och utställningar..

Med mål, delmål och mellanmål och allt vad det heter :) Träningen går fantastiskt bra, men jag är petig och vill inte tumma på kvaliteten. Det tar ju lite längre tid, men skynda långsamt. Jag ser hellre att vi kommer ut sent och med stil :D Det är också viktigt att det känns rätt och rättvist både för mig o pojkarna när jag väljer att starta.

Utställningar blir det väll någon då och då, men ligger inte högst på listan precis.. Vi kanske hittar tillbaka till det roliga där med nån gång, men just nu känns det lite mättat.

Och för de som fått för sig att jag ska skaffa valp.. Nopp, men en kanin :D
Valp blir det inte på läääääääänge och som det verkar nu så blir nästa valp inte ens briard.. (och absolut inte en svart briard) Men som sagt det kommer dröja.

Så nu ska jag ta mina underbara grabbar med mig ut på en kvällis, vad skulle jag göra utan mina vildar??

Ha det gott tills vidare :)  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post115

MH

TävlingPosted by Pauline Nordh 11 May, 2014 19:28

Så har Newton varit iväg på mentalbeskrivning..


Gick över förväntan.. Alla de egenskaper jag eftersträvade när jag letade valp och som tog sån tid att hitta, finns där. Jag är galet glad att jag var så petig.
Han är verkligen inte bara snygg utan han är cool och stabil också :D
Inga direkta rädslor och absolut inga problem och hantera dem, bra av o på-knapp, social och samlad..

Så nu mer har han känd mental status :)

smiley  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post114
Next »