Mina grabbar!

Mina grabbar!

Våran blogg

Om ni är nyfikna på vad
jag och min grabbar hittar på :)

Spårat bla

TräningPosted by Pauline Nordh 08 Apr, 2018 19:29

Årets varmaste dag än så länge.. vi hade 18 grader där vi var o spårade..
Men man behöver träna på det med. Är väl i o f s mest jag o Newton som inte jobbar så bra i värme.. O just denna första värmen är tuff..
Nåväl.. Vi åkte i alla fall ut o spåra..

Ha överseende med att gpsen har ganska stor felmarginal i dessa skogar (upp till 36m på vissa ställe) Men man ser ju hur formen på kurvorna matchar..


Newton fick ett inte så långt.. ca 400m. Hans uppgift idag var att dricka vid apporterna för det behövs och han vill inte :) Han är överlag dålig på att både äta o dricka.. Men spåret gick kanon o han hittade alla utom näst sista.. Vi har haft två dåliga spår så det var skönt o få ett kanonspår..

Zam den lilla maskinen fick ett ca 300 meter långt spår.. Min plan var att se hur han löser 90 graders vinklar.. och dricka.. Vi behöver träna mer på markeringarna.. Han vill inte riktigt stanna utan bara dutta till o dra vidare.. O hur i h kan denne lille hund vara så jäkla stark..?Bra jobbat grabbar!!


  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post146

Vallat

TräningPosted by Pauline Nordh 30 Oct, 2015 17:44
Nu tänkte jag berätta om vårat äventyr i fårhagen :)
Först o främst för att stilla allas nyfikenhet.. Nej vi gjorde inte anlagsprovet. Detta för att det kommer att bli officiellt den 1 Januari, så vi väntar tills dess. Hade han fixat det om han gjorde det denna dag, utan tvekan.
Tyvärr tänkte vi inte så långt som att filma. Men han behövde inte många sekunder för att starta eller tända på fåren som de säger i den världen hihi
Han var så himla duktig, uppmärksam på "herden" (som förövrigt var fantastisk med alla djuren, newton kan ju va lite skeptiskt till okända), fattade när han visade hur han skulle röra sig osv. Han blev lite väl på och fick en liten tillsägelse, fattade vinken.. Det var galet roligt o se han jobba, han är helt grym min kille.. Efter att han jobbat på så kallade jag på han och han kom.. Utanför fållan släppte han inte fåren och vill så himla gärna in igen och tyckte inte de andra skulle vara där :)
Två rundor fick han. Andra rundan hade han laddat ordentligt och det tog nån minut o samla ihop sig.. Men sen jobbade han fint..

Finns mer foto om man går in på Newtons sida :)

Sist men inte minst hade vi verkligen tur med vädret och där var fantastiskt fint.


  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post130

Just nu

TräningPosted by Pauline Nordh 10 Sep, 2015 10:20
I väntan på att telefonen ska uppdateras kan man ju blogga lite :)

Vi kan börja med att berätta vad som är nytt just nu..
Vi är med i en tävlingssatsnings-grupp som hemmaklubben ordnar. Vi är ett gäng som träffas en gång i veckan och tränar, så har vi träffar om tävlingstänk med en härlig ledare som tävlat en del och då bland annat SM i lydnad. En inspirationskälla :)
Sen är det också en dag med Anders Kjernholm och en med SWDI (fast den missar vi)
Såå himla skoj..
Newtons reaktion på allt detta "jobb"

De dagar vi inte tränar med gruppen eller är på nån annan träff, tränar vi själva.. Det behövs ju också, för detaljträningen :)
Då avslutar vi med lek. Ibland utnyttjar vi agility-hinder, superroliga och bra för balans och kroppskontroll :)
Så undrar folk säkert när det är dags att ge sig ut på tävlingsbanan.. Jo se ni, det får man se :) Det hänger inte så mycket på Newton utan snarare på hans matte ;) Vi har inte bråttom men det kommer :) Förr eller senare :)

Någon sa till mig en gång efter att ha sett mig o Bazze jobba, med allt vad det innebär.. Att min nästa hund kommer att kännas jättelätt att träna.. Denna någon hade rätt ;)
Inte för att jag tycker Bazze varit så svår att träna, men att träna för att hålla för tävling har varit ett projekt milt uttryckt.. Han är rätt yvig och intensiv brukar jag säga, hade han varit min 79de tävlingshund hade det säkert blivit skitbra :D Men nu slipper Bazze tävling, tror han är rätt nöjd ändå :)

Men när det är dags för mig o Newton att äntra tävlingsplan så är min tanke:
-vi har det som krävs för att klara klassen, vad som helst kan hända
-vi kommer ha skoj (viktigast)
-det är bara vad jag tycker om vår insats som räknas oavsett hur det går
och sist men inte minst det är bara Jag & Newton


Sen har vi ju varit på den årliga briardspecialen BiV. Ställde bara Newton som blev 3de bästa öppenkille med ett Ck. Mitt fina lilla troll..
Kände i år att det var en väldigt avslagen tillställning och tyvärr känner jag just nu så att nästa år blir det nog inget BiV för oss.. Sorgligt men allt har väll sin tid :)
Vill såklart ge alla som är med o ordnar detta evenemang en stor eloge för väl genomfört och allt jobb de lägger ner, mycket bra jobbat!

Nähä nu är telen klar så dags att ta tag i dagen :)
Ha en bra dag!

  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post128

Spår o Skog

TräningPosted by Pauline Nordh 02 Mar, 2015 21:47

Idag packade vi spårväskan och gav oss ut i skogen. Provade ett nytt ställe, alltid skoj. Vilket toppen spårställe och vilka kanonspår det blev. Över stenmurar och bäckar och nästan lite som de småländska skogarna, som jag faktiskt saknar lite ibland (planerar inte att flytta tillbaka).. Efter två superfina spår med full pott, lämnade jag mobilen i bilen och så tog vi en riktig långis..

Upp o ner från kullar, murar, bäckar och allt vad det heter. Två genomblöta, skitiga, med halva skogen i pälsarna och lyckliga briardkillar hade jag med mig.. Fy fasen så de såg ut, men det är det värt.

Om jag skulle vara domare till spåren.

Newton: ca 300m 3pinnar. Lugn och metodisk, lite dålig markering på pinnarna.

Bazze: ca 600m 5pinnar. Snabb och säker, kan bli lite nonchalant när han tror han vet.

Men verkligen två superfina spår

Så inatt sover vi gott ;)  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post121

Räddning

TräningPosted by Pauline Nordh 18 Jan, 2015 17:06

Newton o Matte har varit o provat på räddning. Varit på förträffar inför uttagning räddningshundutbildning till den internationella styrkan :)

Det finns så mycket att berätta om detta och jag är så supernöjd med min kille så ni kan inte ana.

Vi sattes på prov från första stund :)

De skickade in oss i en mörk byggnad. Sen fick vi en o en ta oss genom byggnaden och ut.

Vi skickades in allihop i en plåtcontainer, väll inne drog de igen dörren och vi fick order om o hoppa :D

Sen var det gallertrappor och 4 meter upp på en gallerplatå.

Och så har vi fått krypa genom en tunnel under mark.

Vi har klättrat över en massa slangar.

Åkt kärra (typ skottkärra)

Vi skulle bära hundarna mellan lastbilar och ta oss över lastbilen och ta oss till nästa lastbil, utan att hundarna skulle nudda mark.

Såklart leta figuranter och leka med dessa.

Efter varje träff får man individuell bedömning utan krusiduller. Det första hon sa till oss var "vilken hund du har" :) Han gjorde ju allt utan minsta bekymmer. Hon tyckte det var så kul att se våran trygga och stabila relation och hur han litar på mig. Om jag säger japp då kör vi, då gör Newton det. Han går först. Går på galler, i mörker, på höjder mm som inget. Han hade skitskoj, det ända han tyckte var lite läskigt var att åka kärra, men gång två var det heller inget konstigt.
Men vad gäller att söka figuranter (inget som vi tränat på då) så visar han inte nått jätte intresse vilket jag egentligen är oerhört tacksam för, efter Bazze som mer än gärna söker upp både frivilliga o ovilliga figuranter :D Däremot när de väl hittas så lekar han ju hemskt gärna och bra med dem :)

Kan också tilläggas att det sållades ut väldigt bra. Första gången var vi sex stycken, andra gången var det bara Newton av dem och tre nya ekipage.. Av dem var det Newton och en till som blev kvar typ, så gissa om det var tufft.

Han briljerade värkligen och var verkligen en oerhört god representant för rasen :)

Jag kan inte nog säga hur vansinnigt nöjd jag är med mitt val av valp och att jag väntade så länge och var så petig för att hitta just denna kille :)  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post120
Next »