Mina grabbar!

Mina grabbar!

Våran blogg

Om ni är nyfikna på vad
jag och min grabbar hittar på :)

Mental träning

TräningPosted by Pauline Nordh 08 Oct, 2018 20:57

Mental träning. Lyssnar bla på podden mentala mästare, kan rekomenderas. Man får massa vettiga tips.. :)

Lära in moment är inte så svårt och lära in snygga moment är inte heller så svårt. Men det är sällan där folk "faller" på tävling. Det är fokus och fokus på rätt saker. Och inte minst att inte vara färdig för start kan vara jobbigt både för hund o förare. Det funkar ju inte att skylla ifrån sig även om det kanske är sant att domaren är kass, tävlingsledaren inte är tydlig eller hundar runt ringen är stökiga. Jag tror inte jag varit på någon tävling där allt gått enligt "regelboken".
Ju mer förberedd man är ju mindre obehags-nervös är man..

Men här ligger inte mitt problem. Mitt bekymmer är nog att jag vill alltid vara bättre. Tvåa är första förloraren :D

Det första jag kollar när jag är klar är vart mina missar var och hur långt jag var från guldmedaljen. Inte samma som att jag är missnöjd, för det är jag sällan, vi gör ju vårt bästa och allt kan hända. Men jag skulle nog vilja njuta mer av framgångarna. Jag menar Zam är ju uppflyttad med god marginal ur både appell och startklass och han är bara 15månader. Så hur skulle jag inte kunna vara nöjd??

En annan sak är att dagen innan tävling är jag inte alls peppad på att tävla. Även om jag längtat som tusan på att komma ut så känns det inte alls skoj dagen innan. På tävlingsdagen är jag pepp igen. Jätte märkligt, men är medveten så jag brukar inte bry mig om mig själv och tillåter mig själv att känna så o hitta på nått skoj :) Prestationsångest skulle jag gissa det kallas. Värre när jag tävlar Newton än Zam, troligtvis för att det är tusen gånger svårare att tävla Newton än Zam. Newton är inte sämre men har svårare att jobba vid motgång och har behov av att ha kontroll. Så jag måste ha koll på allt och det är svårt. Han o Bazze gör mig till den allra bästa hundtränaren :D Är det några man lär sig av så är det de "svåra". Så ni som har dom, var löljigt tackamma!

Jag bryr mig ite heller om vad andra tycker, det är deras bekymmer. Är inte i behov av beröm. Jag tror att om jag skulle behöva bekräftelse av andra kommer jag oxå lika mycket påverkas av det negativa som folk känner sig tvugna att lufta. Och det är farligt för både självkänsla o självförtroende.
Inte så att det inte är kul att få beröm eller positiva komentarer (vem gillar inte det?), men jag behöver dom inte.. Extra kul såklart när det är nått man jobbat på eller som man själv är extra nöjd med..

För mig räcker gott att jag tycker vi är duktiga :D

Vi har valt att inte stanna och tragga i de låga klasserna utan istället ta oss till "eliten", där har man ju lite o fila på.. och bara att starta i nästa klass kan kännas lite upplyftande tänker jag.. Att man tar sig framåt och "uppåt"

Återkommer nog i detta ämne :)
  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post152

Debut appell

TävlingPosted by Pauline Nordh 10 Sep, 2018 17:26

Ser att jag missat en himla massa uppdateringar i bloggen :)

Vi börjar med det sista..
Zam satte appellen. Med fina 220,75p och en silvermedalj. Fick en himla massa fina komplemanger i protokollet. Inte minst för hans attityd. Både för spår o lydnad. Vi har lite kvar o slipa på men har gott om tid, han är bara snart 15 månader.
Lägre får vi ju inte tävla förens till våren. Så gott om tid o slippa på min lilla diamant.
Mycket nöjd matte och e fantastisk känsla...smiley

Vi tar alla skrytgrejer först.. Det viktiga :D
Newton var i norge.. Ja vi var såklart oxå med. Utställning i Lillehammer. Där blev han BIM med Cert och Cacib. Han är redan internationell champion så cacibet behåller vi inte.
Men matte fattade inte att vi blev champion. Vi fick en champ-rosett, men jag tänkte bara att den kan jag ju behålla till om han blir det nån gång. Det var först när vi kom hem o jag tänkte jag får nog kolla vad jag behöver.. Jodå han är nu norsk champion. smiley

Innan Norge var vi på världsutställningen. Tre dagars utställning men bara en dag var självaste världsutställningen. Newton placerade sig som 3e bästa champion hane av 11 (om jag inte mins fel) Det var häftigt.. smiley

Innan dess var Zam o tävlade startklass.. Även här satte den lilla stjärnan en uppflyttning. Med 179p och en bronsmedalj. Svårt att beskriva känslan när man tävlar Zam. Han är verkligen helt grym o vi är ett enat team.. Missarna som blir är helt o hållet på mig. Det vi inte kan på träning kan vi inte heller på tävling.smiley

Och sist men verkligen inte minst. Så har Newton i Roskilde o blev både Dansk och internationell (CIE) championsmiley

Ett mycket bra år hitintills.. Vi har uppfyllt våra mål med råge.. Så nu kan vi luta oss tillbaka resten av året.. om vi vill
Det gör vi såklart inte.. Vi har bokat in lite privat träning med sånna jag tror jag kan ha nytta av och som är bra på det vi kanske är mindre bra på. Och nya ögon är aldrig fel..

Man tar sig inte till toppen på egen hand.. Vi har många som hejar på oss.. vilket känns toppen såklart smiley  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post151

MH

DiversePosted by Pauline Nordh 06 Aug, 2018 17:48

Zam har gjort sitt MH.. Och det gjorde han såklart riktigt bra..smiley

Filmerna:


Del 1 https://youtu.be/6DavGzvJ6nY

Del 2 https://youtu.be/SBkgON1QwfQ


Protokoll:  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post150

Planera

TräningPosted by Pauline Nordh 29 Jul, 2018 10:38

Planera planera planera..
Mycket tid men helt avgörande.. Finns tusen sätt och idéer på hur..

Jag är lite av ett kontrollfreak och planerar gärna o mycket. Avskyr slentrianmässig träning, blir sällan bra eller utvecklande..

Men så kan jag ju oxå säga att jag har helt olika planer och behov av planer för mina hundar. Fokus på olika saker kan man säga. Zam som i princip tycker att en ny uppgift är belöning o Newton som har 1 favoritleksak och max 3 godkända godisar.
Newton behöver oxå sin veckovila medans Zam river stället då och kanske istället behöver en annan sysselsättning.
Newton är ju oxå den som säger Nopp för varmt.. Medans med Zam är det jag som måste säga Nopp..

En annan inte så oviktig detalj är ju såklart att målen ser helt olika ut för grabbarna..

O sen inte nog med detta så måste man jobba med sig själv, mental träning. Jag är mycket sämre på den planeringen än vad jag tänker erkänna. Men nått som jag tycker är viktigt o som man bör säga till sig själv varje dag är att det är bara vad jag tycker som spelar roll. Har man goa träningskompisar så hejjar de såklart på oavsett (japp sånna har jag fördelen att ha, flera stycken) och det är ju roligt att dela framgångarna.. Man har ju trots allt del i varandras träning mot målen.. Och vid motgångarna är det ju bra att ha de som visar en framgångarna.. För de finns..

Varför jag inte delar med mig av mina mål? Därför att vägen dit är viktigare...

Så nu ska jag jobba en vecka till sen ska vi ha semester med en himla massa grejer bokade.. Ska bli så nice o va "ledig"

Ha det gott..  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post149

Varmt!!

VardagPosted by Pauline Nordh 22 Jul, 2018 18:57

Nu har det varit olidligt varmt i två månader.. Vi trivs inte alls..
Newton med all sin päls har iofs inte varit lika påverkad av värmen detta året, men man märker att han tycker det är tungt nu. Vi har ju en stor fin sjö här, ringsjön. Men där kan han inte bada utan att ha klåda i veckor efter.
Han får bara träna korta enkla pass, med en del lek. Känns trist men vad ska man göra?

Zam däremot har ju lika mycket energi som alltid så vi tränar på. Laddar inför höstens utmaningar. Han är otroligt snabb i inlärning. Fördelen med bra grundträning, han sätter ihop saker själv. Lite av en tonåring fast utan det jobbiga, men lite sås i skallen ibland haha.

Så väntar vi ju på att PTn ska komma från sin semester.. Tur man har träningskompisar.

Hösten blir fullt upp. Tävlingar, resor, utställningar, träningar och vallning.. Ska bli super..

Men nu väntar vi först o främst på semester.. jobbar nån vecka till..

Nu sitter han o kastar bollen på mig så nu får vi nog hitta på nått..  • Comments(0)//blogg.bazzebriard.se/#post148
Next »